De Krimpenerwaard Actueel

Krimpenerwaard, 27 maart 2000
Persberichten,
Politie Hollands Midden


.
Rijden onder invloed
Lekkerkerk  Vrijdagmiddag omstreeks 15.10 uur reed een 39 jarige inwoner uit  Lekkerkerk als bestuurder van een personenauto over de Koninginneweg te Lekkerkerk.
Een tegemoetkomende politieauto moest de te veel links rijdende automobilist ontwijken om een aanrijding te voorkomen. Tijdens het volgen van de auto reed deze slingerend en meerdere malen door de berm. Nadat de man was staande gehouden bleek dat hij slingerend liep en onder invloed van alcohol verkeerde. De ademanalyse gaf een uitslag van 540 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd omdat hij een gevaar op de weg vormde.

Rijden onder invloed
Schoonhoven  Zaterdagavond viel het rijgedrag van de bestuurder van een bestelauto in de bebouwde kom van Schoonhoven op door de agressieve manier van rijden. Na staande houding bleek de 28 jarige bestuurder uit Schoonhoven onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse gaf een uitsla van 435 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod.

Inbraak in een woning
Schoonhoven Zaterdagavond werd aangifte gedaan van een inbraak in een woning aan de Debijelaan. Vermoedelijk kort daarvoor was men de woning binnen gegaan door het verbreken van een raam op de eerste verdieping. Uit de woning werden een videocamera en sieraden ontvreemd.

Brandje bij een school
Gouderak  Vrijdagavond omstreeks 22.40 uur rukte de brandweer van Gouderak uit naar de Kranepoort. Daar bleek op het schoolplein een vuurtje te zijn gesticht. De brandweer bluste het vuur. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in een woning
Oudekerk a/d IJssel In een woning aan de Burg.van Waningstraat werd afgelopen weekeinde ingebroken. Vermoedelijk heeft de inbraak plaats gevonden in de nacht van vrijdag op zaterdag. Men kwam binnen door een raam op de begane grond te forceren. De woning werd doorzocht. Er wordt niets vermist.

Inbreker op de vlucht
Haastrecht  Zaterdagavond werd aan de Kleine Haven te Haastrecht een inbreker overlopen. Een onbekende sloeg op de vlucht toen hij in de garage nabij een woning werd ontdekt. Vermoedelijk is de man weggereden in een kleine rode auto die getuige met hoge snelheid zag wegrijden. Er wordt niets vermist.